iedereen is zorgverlener

Alle mensen in kwetsbare situaties hebben recht op veiligheid, liefde, vakmanschap en aandacht. Of je nu langdurig ziek bent, ouder wordt of een handicap hebt, niemand is een uitzondering. De zorgbehoefte is daarom groter dan iemand die zich in een minder kwetsbare situatie bevindt. Voor het behoud van vanzelfsprekende dingen als emotionele steun, goed eten en drinken, liefdevolle aandacht en regie over keuzes, moet extra gewaakt worden. 

Niet alleen het team van verzorgenden en verpleegkundigen spelen hier een belangrijke rol in, maar ook de familie en naasten van de zorgvrager. Die laatste groep zorgt namelijk voor zingeving voor het leven van de cliënt. Dat is de kers op de taart als het gaat om het uitdragen van kwalitatieve zorg. Daarmee is iedereen een zorgverlener.

Ik wil ervoor zorgen dat iedereen toegang heeft tot kwalitatieve zorg, waarbij de cliënt wordt betrokken in medische keuzes.

meer betekenen

Kwalitatieve zorg stelt dus deze zorgbehoefte van de cliënt centraal, ongeacht de situatie. Als zzp'er in de zorg wil ik meer doen dan de verwachting van kwalitatieve zorg voorziet. 

Voor mij bedraagt dat - naast zingeving - vakbekwaamheid, flexibele inzetbaarheid, wetenschappelijke kennis, empathie voor zowel de zorgvrager als zorgverlener. Daarbij staat, naast de zorgvraag, het welzijn en de veiligheid van de cliënt centraal

Dat is de visie waar ik naar streef, al sinds ik begonnen ben aan dit vak. Ik wil de beste kwaliteit zorg leveren en daarvoor zal ik mijzelf altijd blijven inzetten en ontwikkelen, al helemaal in deze tijd. 

Meer lezen over waarom ik doe wat ik doe?

 

ga naar over mij >>